Social

UN DEPUTAT SOCIALIST A CRITICAT CONSILIUL EUROPEI PENTRU LEGALIZAREA CĂSĂTORIILOR DINTRE PERSOANELE DE ACELAȘI SEX

12 octombrie, 2018

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a criticat de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg rezoluția adoptată în susținerea legalizării în ţările membre ale Consiliului Europei a căsătoriilor dintre persoanele de același sex și adopțiile copiilor de către aceste cupluri.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul PSRM, el a cerut „oprirea acestui atac organizat împotriva instituţiei familiei tradiționale”.

„Rezoluția impune tuturor celor 47 de state membre ale Consiliului Europei să contribuie la înregistrarea căsătoriilor între persoanele de același sex și la recunoașterea drepturilor acestora de a adopta copii. Dar în țara mea, în Republica Moldova, Constituția stipulează că o căsătorie înseamnă uniunea între bărbat și femeie. Respectiv, ajungem la concluzia că autorii acestei rezoluții ne spun despre necesitatea modificării Constituției, făcând trimitere la hotărârile Curții Europene pentru Drepturile Omului. Dar CEDO niciodată nu a afirmat că dreptul suveran al țării de a opera modificări în propria Constituție ar putea fi sfidat pentru a respecta interesele unui oarecare grup de persoane. Acesta este un drept suveran al țării – cel de a-și avea propria Constituție”, susţine socialistul.

El a menţionat că „foarte multe personalități marcante luptă pentru democrație și acești oameni au fost educație de o mamă și un tată, au fost născuți în dragoste, iar ulterior au ajuns să lupte pentru democrație în Europa și în lumea întreagă”.

„Suntem de părerea că instituţia familiei necesită și să fie apărată. Noi observăm situația demografică din Europa. Vedem că la doi maturi revine un singur copil – așa spune statistica. Noi credem că trebuie să ne oprim, în caz contrar, peste 50 de ani, Europa ar putea pur și simplu să dispară!”, a subliniat Batrîncea.

El nu exclude că, „dacă numărul europenilor continuă se scadă, atunci Europa ar putea fi numită altfel, deoarece vor exista alte reguli, alte principii și alte concepte”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.