Social

AMBASADA MOLDOVEI ÎN SPANIA S-A AUTOSESIZAT ÎN PRIVINŢA PROBLEMEI CONCETĂŢENILOR „AJUNŞI ÎN ROBIE”

23 octombrie, 2018

Ambasada Moldovei în Spania s-a autosesizat în privinţa problemei unui grup ce cetăţeni moldoveni, aflaţi în dificultate în regiunea Albacete şi acordă toată asistenţa necesară acestor persoane.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunţă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, menţionând că agentul consular al Ambasadei s-a deplasat la faţa locului pentru clarificarea situaţiei. De asemenea, Ambasada a notificat autorităţile locale privind situaţia în cauză, iar organele de anchetă investighează cazul.

În ajun, pe reţelele sociale a apărut o înregistrare video în care se povestește despre viața îngrozitoare a 26 de cetățeni moldoveni care au plecat la muncă în Spania. Omul din spatele cadrului a spus că oamenii trăiesc ca sclavi, nu li se plăteşte, sunt amenințați de angajator și nu au ocazia să se întoarcă acasă.

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, a subliniat că autorităţile ambelor ţări menţin contactele şi întreprind măsuri pentru reglementarea situaţiei.

Potrivit ei, graţie eforturilor misiunii diplomatice, a fost parţial identificată posibilitatea de a asigura persoanele respective cu un loc de cazare până la repatrierea lor în Republica Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.