Social

AGENŢIA INFOTAG A SEMNAT UN MEMORANDUM DE PARTENERIAT CU ZIARUL „ZHENMIN ZHIBAO”, CARE ESTE CEA MAI INFLUENTĂ PUBLICAŢIE DIN CHINA

06 noiembrie, 2018

Agenţia de presă INFOTAG a semnat un memorandum de cooperare cu ziarul „Zhenmin Zhibao” (People's Daily).

Documentul a fost semnat de către directorul ziarului „Zhenmin Zhibao”, Li Baoshan, şi directorul agenţiei INFOTAG, Alexandru Tanas. Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul celui de-al cincilea Forum internaţional al mass-media „O centură, un drum”, desfăşurat în oraşul Boao, numit „Davosul de vară”.

Agenția INFOTAG este una dintre cele mai importante instituţii media din Moldova, prima agenție de presă independentă din republică, care activează de 25 de ani.

„Zhenmin Zhibao” este una dintre cele mai mari publicaţii din lume, fiind publicaţia oficială a Partidului Comunist din China şi cea mai influentă publicaţie chineză. „Zhenmin Zhibao” se traduce din chineză drept „Cotidianul poporului”. În afară de limba chineză, ziarul este publicat în limbile engleză, rusă, franceză, japoneză, arabă, spaniolă, mongolă, kazahă, coreeană și alte limbi. În calitate de cel mai mare holding media, cel mai influent ziar din China are zeci de publicații de specialitate în țară și în străinătate.

„Memorandumul de înțelegere și cooperare a fost semnat pentru o perioadă de trei ani. Acesta prevede schimbul de informații bazat pe reflectarea obiectivă și transparentă a evenimentelor politice, economice, financiare și culturale din Moldova și China”, a spus Alexandru Tanas.

Potrivit lui, fiecare dintre părțile semnatare va decide, la discreția sa, cu privire la publicarea materialelor tipărite ale celeilalte părți, respectând originalitatea lor.

„Fiecare parte este responsabilă de autenticitatea informațiilor propuse spre publicare în cazul în care apar pretenţii din partea unei terţe persoane. Toate materialele jurnalistice vor conține în mod obligatoriu referire la agenție și la ziar”, a menționat el.

Pe baza memorandumului, INFOTAG și „Zhenmin Zhibao” vor coopera pentru reflectarea proiectelor investiționale implementate în cadrul inițiativei „O centură, un drum”, lansată de preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

„Este vorba de pregătirea materialelor comune de către angajații celor două instituţii media, despre crearea unor echipe creative de jurnaliști pentru a scrie materiale analitice actuale, precum și despre alte idei interesante care vor fi făcute publice în procesul de cooperare reciproc avantajoasă dintre agenţia INFOTAG și ziarul „Zhenmin Zhibao”, a conchis Alexandru Tanas.

Commentarii [ 11 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.06 16:29 Boris
    Bravo, Infotag, asta deja alt nivel - international!
  2. 2018.11.06 16:33 Maria
    Nu cred ca asa Memorandum sa ajuta dezvolta agentia Infotag mai departe...
  3. 2018.11.06 18:49 Sorina
    Daca Infotag vre sa construeste socializm si comuniz, atunci multi anii innainte!!!
  4. 2018.11.06 18:53 Victoria
    Ziarul este de stat, da agentia Infotag - privata, cum asta este posibil?
  5. 2018.11.08 09:15 Viorel
    Si ce da asta Infotag?
  6. 2018.11.08 11:45 Trofim
    Parteniriat tot timpu este mai convinabil pentru cei care sunt mai mic si mai slab, adica pentru Infotag, fiindca Infotag este mult mai slab ca ziar chinezesc.
  7. 2018.11.08 19:07 Serafim
    Infotag merita sa aiba asa relatiile cu masmedia din strainatatea.
  8. 2018.11.11 12:24 Illarion
    Bine, da este interesant ce o sa fie mai departe?
  9. 2018.11.11 12:27 Leonid
    De ce la noi in Moldova atot de milt sunt agentii de presa si portaluri de stiri? De aceia ca asta este convinabil sau de ce? Este asta o afacere, asa structure platesc impozita la stat or nu?
  10. 2018.11.11 12:29 Serafim
    Interesant! Da sunt multe intrabari...
  11. 2018.11.16 10:19 Cezar
    Sa vada ca agentia are o strategie si vre sa dezvolta mai departe, ce ste bine ca da speranta in viitor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.