Social

LA CELE ŞASE FUNCŢII VACANTE DE MAGISTRAŢI LA JUDECĂTORIA CHIŞINĂU CANDIDEAZĂ 31 DE PERSOANE

12 noiembrie, 2018

La cele şase funcţii vacante de magistraţi la Judecătoria Chişinău candidează 31 de persoane, care au depus cereri la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul CSM, printre pretendenţi se numără şase judecători la instanţe primare, trei procurori şi o persoană neangajată în câmpul muncii, pe nume Alexandru Aparatu. Dintre magistraţii candidaţi, cea mai mare experienţă o are judecătoarea din Criuleni Aurelia Cazacliu, care activează în sistemul judiciar din anul 2004. Însă magistraţii Ana Cucherescu şi Nicolae Corcea au activat deja în instanţele din capitală.

Printre ceilalţi solicitanți se numără patru avocați și un grup de 13 jurişti care lucrează în calitate de asistenți judiciari în diferite instanțe, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Marți, CSM urmează ia o hotărâre privind noile numiri.

La începutul săptămânii trecute, au demisionat pe neașteptate șase judecători de la CSJ și doi de la judecătoriile orăşeneşti.

La 23 octombrie, au fost arestate cinci judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău și de la Judecătoria Chișinău, fiind acuzaţi de crearea unei scheme criminale de extorcare de bani pentru pronunţarea unor decizii favorabile. Este vorba de judecătoarele Svetlana Tizu, Victoria Hadîrcă, Ludmila Ouş, Liubovi Brînza și Galina Moscalciuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.