maib_esspreso

Social

AMBASADORUL SUA: MAI JOACĂ UN ROL IMPORTANT ÎN REFORMAREA MOLDOVEI

30 noiembrie, 2018
<mt_str50>

MAI joacă un rol important în reformarea Moldovei. Această opinie a fost exprimată de Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, la întrevederea din ajun cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, diplomatul şi-a exprimat deschiderea pentru o comunicare transparentă în relația bilaterală cu MAI și interesul de a se implica în proiectele comune, care vor aduce beneficii Republicii Moldova.

„Interesele noastre trebuie să coincidă și să se axeze pe oameni. Ne propunem să identificăm împreună domeniile prioritare de colaborare și să vă susținem acolo unde este nevoie”, a menționat Ambasadorul.

Ministrul a apreciat înalt proiectele comune, subliniind că „partenerii americani au dovedit pe parcursul anilor că cooperarea este una eficientă”.

„Avem nevoie de sprijinul Ambasadei SUA şi în continuare, pentru că numai așa vom duce la bun sfârșit proiectele inițiate, dar și vom identifica noi oportunități de dezvoltare. Experiența pe care o avem ne arată că SUA sunt un partener de încredere, iar rezultatele obținute în diferite domenii de activitate ne fac încrezători în colaborarea noastră”, a spus Alexandru Jizdan.

Totodată, părțile au vorbit despre colaborarea MAI cu anumite componente ale Ambasadei, pe segmente precum combaterea traficului de persoane, crimele cibernetice și situațiile de risc. De asemenea, au fost abordate subiecte cu privire la conceptul poliției comunitare și implementarea acestuia, dar și pe marginea proiectului patrulării pe biciclete.

Commentarii [ 19 ] adaugă comentariu

 1. 2018.11.30 15:49 Alexei
  Ambasador face asta nu degeaba, domnilor democratii!
 2. 2018.11.30 15:56 Efim
  Im placa cum sa pozitioneaza aces ambasador SUA, el face tot corect si bine.
 3. 2018.11.30 15:58 Boris
  Chind Rusia asteapta cu Dodon, mai bine sa colaboram cu succes cu SUA.

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player