Social

ÎN CADRUL UNEI OPERAŢIUNI COMUNE A POLIŢIEI DIN MOLDOVA ŞI GERMANIA, AU FOST REŢINUTE DOUĂ PERSOANE PENTRU FURT DIN LOCUINŢE ÎN HAMBURG

06 decembrie, 2018

În cadrul unei operaţiuni comune a forţelor de ordine din Moldova şi Germania, în coordonare cu Europol, la Chişinău au fost reţinute două persoane pentru furt din locuinţe în Hamburg.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, a spus că măsurile de investigaţie pentru identificarea autorilor furturilor din Hamburg au fost demarate de organele de drept germane încă în 2017.

În total, au fost identificați 17 suspecți: doi au fost reținuți pe teritoriul Moldovei, iar ceilalţi urmând a fi daţi în căutare internaţională.

„În Hamburg a început un şir de furturi de automobile de lux, de spargeri de apartamente, case și magazine.. în total au fost înregistrate 20 de cazuri. Prejudiciul a fost estimat la circa 20 de milioane de euro. În cadrul anchetei, s-a constatat că infractorii sunt cetățeni moldoveni. Anterior, ei s-au specializat în furturi similare în Italia. Mai târziu, colegii germani au solicitat ajutorul nostru și am început să lucrăm împreună la deconspirarea acestei grupări criminal”, a spus Iachimov.

Potrivit lui, au fost interceptate convorbirile telefonice între infractori, datele despre deplasările lor şi alte informații.

„Datorită eforturilor comune, am stabilit un şir de adrese în Chișinău. S-a constatat că membrii comunității criminale, care „şi-au făcut averi” la Hamburg, cumpărau deja la Chişinău automobile de lux Porsche, BMW, apartamente de lux. În timpul perchezițiilor au fost găsite bijuterii de aur furate în Germania, arme fără documente și multe altele. Infractorii au adus acasă cele furate din Hamburg prin contrabandă”, a spus Iachimov.

Reprezentantul procuraturii din Hamburg, Lars Roering, a spus că în orașul său „organele de drept s-au confruntat pentru prima dată cu o grupare criminală de etnici moldoveni”.

„Suntem recunoscători poliției şi procuraturii Moldovei pentru experiența de în destructurarea grupării. Ne bucurăm că o parte din bunurile furate vor fi returnate proprietarilor lor”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.06 19:00 Victoria
    Este un plus mare in activitatea politie din Moldova, bravo.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.