Social

LOCATARII BLOCULUI DIN SECTORUL RÂȘCANI AL CAPITALEI, ALE CĂROR APARTAMENTE AU FOST AFECTATE DE EXPLOZIE, POT REVENI LA CASELE LOR

07 decembrie, 2018

Locatarii blocului din sectorul Râșcani al capitalei, ale căror apartamente au fost afectate de explozia din 6 octombrie, pot reveni la casele lor începând de joi.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, ministrul Chiril Gaburici, însoţit de viceprimarul Nistor Grozavu, a mers joi să vadă la ce etapă sunt lucrările de reabilitare a blocului.

Astfel, 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagraţie, au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare.

„Datorită operativității, profesionalismului, muncii continue și organizării corecte, am reușit în doar două luni să restabilim calitativ blocul afectat. În acest caz foarte dificil au fost implicați mulți experți, inclusiv 6 echipe tehnice. Ne bucurăm că în ajunul sărbătorilor locatarii pot reveni în siguranță acasă”, a menționat Chiril Gaburici.

După cum a informat anterior INFOTAG, explozia s-a produs în seara zilei de 6 octombrie într-un bloc de pe bulevardul Moscovei din capitală. Explozia a avut loc în urma unei scurgeri de gaze la etajul 16. În urma deflagraţiei, patru persoane au decedat pe loc, iar una la spital. Autorităţile Chişinăului au alocat 10 mil. euro pentru lucrările de reabilitare a blocului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.07 16:14 Ana
    De ce asta sa face Gaburici, el trebue sa ocupa cu economia care trebue sa creasca cat mai mult.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.