Social

MAI MULTE INSPECTORATE RAIONALE DE POLIŢIE AU PRIMIT AUTOMOBILE PROCURATE DIN BANII UE

14 decembrie, 2018

Aproape toate inspectoratele raionale de poliţie din republică au primit automobile procurate în cadrul unui proiect finanţat de UE. Potrivit agenţiei INFOTAG, cele 30 de automobile de model Dacia Dokker şi Peugeot Partner sunt destinate grupelor operative, fiind echipate cu truse criminalistice de ultimă generaţi.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, a menţionat că acesta este un bun cadou de sărbătorile de iarnă pentru colegii din teritoriu.

„La chemarea cetățenilor, forțele de ordine vor ajunge la locul incidentului cu aceste maşini. Datorită noului set de instrumente, aceștia vor putea acumula operativ probe de la faţa locului, ceea ce va contribui la descoperirea infracţiunilor”, a spus el, exprimându-şi recunoștința față de partenerii externi pentru asistenţa tehnică.

Valoarea lotului de automobile este de 1,2 mil. euro. Acestea au fost acordate în cadrul proiectului „Strategia de reformare a poliției”, prevăzut pentru perioada de până în 2020. Pentru susținerea inovațiilor în poliție, Uniunea Europeană a promis să acorde aproximativ 42,2 mil. euro începând cu 2016. Banii sunt acordaţi în etape sub formă de asistență extrabugetară în urma implementării strategiei și a planului de acțiuni. Cea mai mare parte a banilor sunt cheltuiți pentru modernizarea sectoarelor de poliție, procurarea noilor echipamente moderne și a autovehiculelor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.