Social

CURTEA DE APEL CHIŞINĂU L-A CONDAMNAT PE VEACESLAV PLATON LA 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE

17 decembrie, 2018

Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri Veaceslav Platon la 25 de ani de închisoare, care este un termen maxim în Moldova.

Avocatul său, Eduard Rudenco, a comunicat agenţiei INFOTAG că Curtea de Apel a comasat termenul de sancţiune în toate cele trei cauze penale intentate pe numele clientului său.

Inițial, Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru delapidare de fonduri de la Banca de Economii și la 12 ani pentru implicarea într-o schemă de deturnare de fonduri din câteva companii de asigurări din România (unde el era coproprietar). De asemenea, el a fost acuzat de coruperea ofițerilor unității speciale „Pantera” din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare al Ministerului Justiției. Acum, pe toate cele trei cauze, a fost stabilit un singur termen – 25 de ani de închisoare.

Decizia Curţii nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

În timpul ședinței Curţii de Apel, președintele acesteia, Xenofon Ulianovschi, nu i-a permis lui Platon să facă declarații, precum şi a refuzat să audieze martorii apărării și să accepte prezentarea probelor acesteia.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.17 13:30 Alexei
    Asta este prea mult!
  2. 2018.12.17 13:33 Zinaida
    Eto uje eavnii PEREBORE...
  3. 2018.12.17 18:41 Egor
    Ceva aici este total gresit. 25 de ani este prea mult!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.