Social

MOLDOVA ȘI ITALIA VOR SEMNA UN ACORD ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI SOCIALE ȘI AL RECUNOAȘTERII RECIPROCE A ACTELOR DE STUDII

19 decembrie, 2018

Moldova și Italia intenționează să semneze un acord în domeniul protecției sociale și al recunoașterii reciproce a actelor de studii. Proiectul de acord s-a discutat în cadrul vizitei de lucru a delegației Comisiei politică externă și integrare europeană a R. Moldova la Parlamentul Republicii Italiene, unde au avut loc întrevederi cu reprezentanții Senatului și Camerei Deputaților a legislativului italian.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, Delegația Comisiei politică externă și integrare europeană a reiterat interesul R. Moldova în încheierea acestor acorduri, având în vedere numărul mare de muncitori moldoveni în Italia și în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunității moldovenilor aflați peste hotare.

La fel, părțile s-au pronunțat pentru extinderea și avansarea relațiilor comercial-economice moldo-italiene.

Delegația Parlamentului R. Moldova a încurajat participarea investitorilor și companiilor italiene în realizarea proiectelor de interes reciproc în domeniul economiei și dezvoltării regionale, menționând în context că Italia se plasează pe locul 2 după volumul investiţiilor străine directe în R. Moldova și este al doilea partener comercial al țării noastre după derularea exporturilor.

Vizita de lucru la Parlamentul Republicii Italiene are loc în contextul preluării bunelor practici parlamentare și schimbului de experiență între comisiile de profil din Parlamentul R. Moldova și Parlamentul italian, precum și al promovării eforturilor Moldovei de încheiere a acordurilor bilaterale de protecție socială a cetățenilor moldoveni aflați în Italia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.