Social

REPREZENTANŢII MIŞCĂRII „OCCUPY GUGUŢĂ” SUNT INDIGNAŢI CĂ POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ L-AU INTEROGAT PE UN INVITAT DE-AL LOR DIN RUSIA

19 decembrie, 2018

Reprezentanţii mişcării „Occupy Guguţă” şi-au exprimat indignarea faţă de faptul că invitatul lor din Rusia, jurnalistul Dmitri Gusev, a fost interogat de angajaţii Poliţiei de Frontieră a Moldovei la întoarcerea în ţara sa.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al mişcării civice, Gusev a venit să se întâlnească cu colegii moldoveni pentru a-şi împărtăşi experienţa în organizarea acţiunilor de protest.

„El este membru al mișcării „Bessrochka”(Бессрочка) din Sankt-Petersburg – un grup de inițiativă care se confruntă zi de zi cu abuzurile regimului putinist și care luptă (non violent) împotriva acestora, pentru libertățile cetățenești și pentru dreptul lor la libertatea întrunirilor și libera exprimare. El a fost interogat la aeroport în faţa unei camere de luat vederi. A fost întrebat despre ce a făcut în Moldova, cu cine s-a văzut, despre ce a vorbit la prezentare, ce e cu Occupyguguță... Această discuție s-a încheiat abia când Dmitrii a promis că „sub actuala guvernare” nu va mai veni pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

În acest sens, activiştii susţin că autorităţile moldovene sunt „practicieni ai violenței și intimidărilor în adresa cetățenilor liberi”.

INFOTAG precizează: Activiştii „Occupy Guguţă” protestează de la mijlocul verii lângă cafeneaua „Guguţă” din parcul central. Ei cer ca această clădire să nu fie demolată şi în locul ei să fie construit un hotel cu 13 etaje. Activiştii civici au desfăşurat mai multe proteste nestandard: un prânz improvizat în faţa reședinței Președintelui RM, o acțiune privind discriminarea femeilor pe Aleea Clasicilor, concerte improvizate în fața oamenilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.