Social

(VIDEO) EXPERIMENT: EFECTUL FUMATULUI ȘI ȚIGĂRILOR ELECTRONICE ASUPRA PLĂMÂNILOR

17 ianuarie, 2019

Departamentul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England) a lansat un video în care demonstrează efectele fumatului asupra plămânilor în comparație cu utilizarea țigărilor electronice, iar rezultatele au fost cu adevărat șocante. Videoul face parte din campania lansată de autoritățile britanice cu scopul de a convinge fumătorii că vapingul este o alternativă mai puțin nocivă pentru sănătate, scrie independent.co.uk.

Pentru realizarea experimentului, medicii au folosit două boluri de sticlă cu bile de bumbac, care au fost expuse la fumul de țigară și la vaporii din vape. Astfel, Departamentul de Sănătate Publică a vrut să compare cantitatea de substanțe toxice și de gudron inhalate de un fumător timp de o lună cu efectele țigărilor electronice.

„Va fi tragic dacă mii de fumători, care ar putea renunța la acest viciu cu ajutorul țigărilor electronice, ar refuza să facă acest lucru din cauza temerilor neargumentate cu privire la siguranța acestor dispozitive”, a declarat profesorul John Newton din cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Marii Britaniei, citat de The Guardian.

Public Health England estimează că țigările electronice sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât țigările obișnuite.

În raportul din decembrie 2018 al Comitetului pentru știință și tehnologie a Parlamentului Marii Britaniise menționează că normele de reglementare a țigărilor electronice și a altor produse alternative țigărilor, cum ar fi sistemele de încălzire a tutunului, trebuie simplificatepentru a extinde distribuirea și utilizarea acestora de către fumători.

Video

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.01.17 10:21 David
    Este foarte si foarte convinabil pentru sanatatea.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.