Social

AUTORITĂŢILE MOLDOVEI VOR DESFĂŞURA PE 29 IANUARIE ACTIVITĂŢI DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI

18 ianuarie, 2019

Programul activităților de comemorare a victimelor Holocaustului a fost discutat în cadrul unei întrevederi a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu președintele Comunității evreiești din Republica Moldova, Alexander Belinkis, și cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Parlamentului, pe 29 ianuarie, Parlamentul, împreună cu Guvernul și Comunitatea evreiască din Moldova vor desfășura un șir de activități dedicate memoriei Holocaustului. Programul va debuta în dimineața zilei cu un miting-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului. În aceeași zi, Parlamentul va organiza o masă rotundă și va găzdui o expoziție de fotografii în memoria victimelor Holocaustului.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul în iulie 2014, adoptând o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel. Declarația politică mai condamnă orice tentative de ignorare și negare a Holocaustului și aduce un omagiu victimelor și supraviețuitorilor acestuia.

Conform datelor raportului, doar în anul 1941 între 45 mii – 60 mii de evrei au fost omorâți în Basarabia și Bucovina, iar circa 105 mii – 120 mii evrei și romi au murit ca rezultat al expulzărilor în regiunea transnistreană.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.01.18 11:03 Dumitru
    Ei totdeauna a fost aalaturi si impreauna. Pacat ca multii din ei a parasit Moldova.
  2. 2019.01.18 11:07 Fima
    Am auzit ca ei acum sa intorceau in Moldova innapoi. Este corect asa informatia?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.