Social

UN FOST PREMIER AL ROMÂNIEI VA INSISTA PE ACORDAREA A 11 MIL. EURO PENTRU REALIZAREA PROIECTELOR SOCIO-CULTURALE ÎN MOLDOVA

12 februarie, 2019

Fostul premier, preşedintele partidului PRO România, Victor Ponta, intenţionează să înainteze amendamente la bugetul României pentru anul 2019, care prevăd alocarea a 11 mil. euro pentru realizarea unor proiecte socio-culturale în Moldova. Despre aceasta se menţionează într-un comunicat de presă, difuzat de Partidul Popular European (PPEM), care a semnat cu partidul român un acord de cooperare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, „mijloacele financiare urmează a fi acordate pentru continuarea programului de renovare a grădinițelor și școlilor din Republica Moldova; reparația Teatrului Național "Mihai Eminescu"; finalizarea lucrărilor de reparație a Sălii cu Orgă din Chișinău și de construcție a Teatrului B.P. Hașdeu din Cahul; renovarea clădirii istorice unde, în 1918, Sfatul Țării a votat Actul Unirii”.

Victor Ponta a subliniat că, „dacă Igor Dodon poate aduce bani de la Moscova, atunci acordarea asistenţei financiare pentru Moldova este o datorie morală şi istorică a României”.

„Trebuie să acordăm o atenție mai mare pentru Republica Moldova, să arătăm că nu i-am uitat pe frații de peste Prut”, a spus politicianul român.

Potrivit preşedintelui PPEM, vicepremierul Moldovei, Iurie Leancă, „Moldova este în plină campanie electorală”.

„Din păcate, forţe revanșarde interne, mă refer la socialişti, susţinuţi de cei din afară, continuă să manipuleze despre istoria noastră, despre rolul României. De aceea, e nevoie de un cuvânt mult mai puternic spus de Bucureşti, fiindcă doar prin astfel de investiţii contribuim la crearea acestei integrări naţionale a românilor”, a menționat el.

Iurie Leancă şi Victor Ponta au stabilit relații de prietenie în 2014, când erau prim-miniştri. Atunci Leancă era vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar Victor Ponta era președintele Partidului Social Democrat din România. În pofida deciziei partidului său, Leancă a susținut candidatura lui Ponta la alegerile prezidențiale din România, care au fost câștigat de Klaus Iohannis, sprijinit de PLDM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.12 14:39 Grigore
    Asta si numeste fraternitatea!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.