Social

UN GRUP DE OBSERVATORI INTERNAŢIONALI DIN PARTEA ADUNĂRII INTERPARLAMENTARE A CSI ESTE DISPUS SĂ MONITORIZEZE ALEGERILE DIN MOLDOVA

20 februarie, 2019

Un grup de observatori internaționali din partea Adunării Interparlamentare a CSI și-a anunţat disponibilitatea de a monitoriza alegerile parlamentare din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Adunării, coordonatorul grupului a fost numit vicepreședintele Senatului parlamentului din Kazahstan, Bektas Beknazarov. Din grup fac parte 35 de experți internaționali din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia și Tadjikistan.

Pe 24 februarie, în ziua alegerilor, observatorii internaționali ai Adunării Interparlamentare a CSI vor monitoriza alegerile la secțiile de votare din Chișinău, din mai multe raioane ale Moldovei, precum și la secțiile de votare din străinătate, amplasate în Baku, Minsk, Moscova și Sankt Petersburg.

Observatorii au avut deja ocazia să evalueze pregătirile pentru alegerile parlamentare când au venit în Moldova în perioada 30 ianuarie – 1 februarie. După vizită a fost pregătit un raport de expertiză.

„În timpul vizitei, experţii au avut întrevederi cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, au luat cunoștință de activitatea consiliilor electorale de circumscripție, au vizitat sediile electorale ale partidelor politice și ale candidaților independenți participanți la alegerile din Chișinău și din raioanele republicii”, se spune în comunicat.

În perioada rămasă până de ziua votării, observatorii intenționează să se întâlnească cu conducerea Republicii Moldova, cu reprezentanții partidelor politice și ai blocurilor electorale care participă la alegeri, precum și cu membrii misiunilor de observare ale altor organizații internaționale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.