Social

REPREZENTANTUL OSCE PENTRU LIBERTATEA PRESEI ŞI-A EXPRIMAT REGRETUL CĂ JURNALIŞTILOR RUŞI LI S-A INTERZIS ACCESUL ÎN MOLDOVA

21 februarie, 2019

Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, şi-a exprimat regretul că jurnaliştilor ruşi li s-a interzis în ajun accesul în Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris miercuri pe contul său de Twitter.

"Regret că echipelor de filmare de la NTV şi Rusia 1 li s-a refuzat intrarea în Moldova în zilele de 18 şi 19 februarie. Fac din nou apel către autorităţi să contribuie la acreditarea jurnaliştilor străini şi să le permită să se ocupe liber de activitatea lor profesională în spaţiul OSCE", se spune în mesaj.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, poliţiştii de frontieră moldoveni au interzis intrarea în ţară pentru echipele de filmare ale posturilor de televiziune ruseşti NTV şi Rossia 1. Aceştia s-au întors la Moscova în aceeaşi zi cu următoarea cursă.

Miercuri, Poliţia de Frontieră a venit cu explicaţii oficiale în acest sens. Potrivit comunicatului, motivul constă în faptul că jurnaliştii "nu au întrunit condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat".

"Confirmăm faptul că cinci cetăţeni ai Federaţiei Ruse, care s-au prezentat ca fiind două echipe de jurnalişti, au primit refuz de intrare în Republica Moldova pe motiv că nu au întrunit condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. În ambele cazuri, scopul vizitei în ţară nu a putut fi justificat. Mai mult, poliţia de Frontieră nu a fost informată despre activităţile planificate ale acestora pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat ofiţera de presă a Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi.

Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nedumerirea faţă de declaraţiile reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră în presă precum că "jurnaliştii nu au putut confirma scopul vizitei".

"Ei aveau scrisori din partea administraţiei prezidenţiale, unde era indicat că vor face un interviu cu Preşedintele. Ce nu este clar?", a spus Dodon în ajun în timpul unei transmisiuni în direct pe o reţea socială.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.