Social

ÎN MOLDOVA VA AVEA LOC UN MARE CONCERT AL FRANCOFONIEI

14 martie, 2019

„Grand Concert de la Francophonie” – astfel se numeşte evenimentul care va avea loc pe 26 martie la Filarmonica Naţională, cu susţinerea Biroului de cooperare al Elveţiei. Acest subiect a fost discutat miercuri, la întrevederea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Guillaume Scheurer.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la MAEIE, oficialii au discutat stadiul actual al relaţiilor moldo-elvețiene pe dimensiunea politică, comercial-economică, culturală și alte domenii. Ei au salutat caracterul dinamic al contactelor dintre Moldova și Elveția, inclusiv în marja forurilor internaţionale, fiind apreciată deschiderea manifestată de autorităţile elveţiene în promovarea intereselor prioritare de pe agenda bilaterală.

Tudor Ulianovschi a apreciat sprijinul Elveţiei în procesul de lansare a negocierilor pe marginea unui Acord de Liber Schimb cu cele patru state membre EFTA (Elveţia, Liechtenstein, Norvegia şi Islanda), care, în opinia șefului diplomației moldovenești, va contribui la sporirea fluxurilor comerciale şi valorificarea pe deplin a potenţialului de cooperare economică prin atragerea investiţiilor în Republica Moldova. Totodată, a fost apreciat înalt sprijinul valoros oferit de Confederaţia Elveţiană în calitate de partener de dezvoltare al Republicii Moldova, cu precădere în domeniul social și cel al educației.

Cu prilejul celebrării tradiţionale, pe parcursul lunii martie, a Zilei Internaționale a Francofoniei, marcată la 20 martie, ministrul a menționat implicarea Biroului de cooperare al Elveţiei în proiecte de promovare a limbii franceze şi a francofoniei în Republica Moldova.

Potrivit comunicatului, Ambasadorul Guillaume Scheurer a subliniat importanţa pe care o acordă Confederaţia Elveţiană aprofundării dialogului bilateral cu Republica Moldova şi extinderii domeniilor de cooperare, în vederea realizării unor proiecte concrete spre beneficiul ambelor ţări.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.14 12:39 David
    Sa distram...
  2. 2019.03.14 12:41 Galina
    Birou din Elvetia ne sustina tot timp, bine, noi suntem multumit.
  3. 2019.03.14 12:43 Maria
    Ori ce colaborarea este bine venita...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.