Social

UN ACTIVIST CIVIC L-A LOVIT PE UN DEPUTAT

22 martie, 2019

Activistul civic Pavel Grigorciuc l-a lovit joi pe deputatul şi vicepreşedintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat Grigorciuc pe reţelele sociale.

Într-o înregistrare video el a menţionat că „în presă a apărut informaţia că Sîrbu se află în stare gravă (mai multe portaluri au comunicat despre internarea în spital a democratului – „I.”).

„Nu știu cum poți ajunge în stare gravă după o palmă. Da, am făcut acest lucru pentru că deputatul Sîrbu m-a insultat. Și consider că am acționat ca un bărbat. Nu sunt adeptul metodelor de aplicare a forței, dar sunt momente când acești politicieni se comportă foarte urât. Dacă e deputat, aceasta nu înseamnă că își poate permite să-i insulte pe alții”, a spus Grigorciuc.

De asemenea, el a rugat administrația cafenelei unde a avut loc incidentul să facă publice imaginile video pentru a evita orice speculație pe viitor.

Reprezentantul organizaţiei de tineret a PDM, Ion Harghel, a scris pe reţelele sociale că „Pavel Grigorciuc i-a provocat lui Sîrbu o comoție cerebrală, lovindu-l în cap”.

Unul dintre martorii incidentului a declarat pentru corespondentul INFOTAG că conflictul între binecunoscutul activist civic și deputat a avut loc într-o cafenea în imediata apropiere de Parlament. Sergiu Sîrbu a venit acolo după prima şedinţă a noului Parlament, iar Pavel Grigorciuc – după participarea la o acţiune de protest.

„Între ei s-a iscat o ceartă. Nu toți vizitatorii cafenelei au auzit ce îşi spuneau ei, însă ei au văzut că Grigorciuc i-a dat o palmă peste faţă lui Sîrbu. După aceea, deputatul a chemat ambulanța și a plecat la spital pentru a obține dovezi că ar fi fost bătut”, a spus un martor ocular.

Şa protestul de joi din faţa Parlamentului, Pavel Grigorciuc a venit cu o geantă mare cu care colecta simbolic bani.

„Trebuie să strângem bani pentru deputați. Să se fie vândă mai bine oamenilor pentru bani, nu lui Plahotniuc. Nu trebuie să permitem ca deputaţii să se vândă oligarhului, așa cum a fost în parlamentul precedent”, a spus activistul.

Pavel Grigorciuc și Sergiu Sîrbu se cunosc bine din perioada activității lor anterioare comune în Partidul Comuniștilor, când acesta se afla la guvernare. Apoi, Sîrbu a fostul unul dintre primii deputați care a trecut de la PCRM la PDM. Mai târziu, Grigorciuc a fost dat afară din PCRM.

Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii aşa-numitului grup Petrenco, care au fost condamnaţi condiţionat pentru organizarea unor dezordini în masă în faţa Procuraturii Generale în septembrie 2015. El a fost condamnat de prima instanţă la patru ani privaţiune de libertate cu suspendare, precum şi are interdicţia de a participa la acţiuni de masă şi la acţiuni de protest. Curtea de Apel examinează acest dosar deja de doi ani.

Agenţia INFOTAG a aflat că, joi seara, Pavel Grigorciuc a fost reţinut de poliţie pentru încălcarea ordinii publice şi provocarea vătămărilor corporale unui deputat. El a fost reţinut pentru 72 de ore.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.22 11:13 David
    Nu cred ca dl Sirbu este vinovat.
  2. 2019.03.22 11:16 Zosim
    Grigorisin nasel pricliucenia na svoiu golovu, zacem emu eto vse?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.