Social

MOLDOVA ESTE PREGĂTIT SĂ EFECTUEZE CONTROLUL VAMAL COMUN LA ORICE PUNCT LA FRONTIERĂ – VITALIE VRABIE

05 aprilie, 2019

Moldova este pregătit să efectueze controlul vamal comun la orice punct la frontiera cu Ucraina şi cu România, a comunicat directorul Serviciul Vamal al RM, Vitalie Vrabie, la întrevederea cu şeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Serviciul Vamal, la întrevedere s-a discutat despre extinderea controlului comun și dezvoltarea capacităților antifraudă ale Vămii

„Suntem gata să ne pliem pe orice condiții, dacă acestea sunt în beneficiul călătorilor și al operatorilor economici. Mai ales că, în unele situații, nici nu e vorba despre investiții, ci doar de bună organizare și cooperare. Mizăm în continuare pe susținerea EUBAM și sper să reușim să extindem controlul comun în cât mai multe posturi vamale”, a menționat Vrabie.

Șeful Vămii a reamintit despre propunerea Serviciului Vamal de a începe extinderea controlului mixt cu postul vamal ”Tudora”, care dispune de infrastructura necesară pentru găzduirea tuturor serviciilor partenere.

Slawomir Pichor consideră că controlul comun s-a dovedit a fi un mecanism eficient la facilitarea comerțului și călătoriilor legitime, precum și pentru consolidarea securității frontierelor în regiune.

„Acest fapt a fost demonstrat de curând de lansarea cu succes a controlului comun în punctului Palanca-Maiaki-Udobnoe. Misiunea EUBAM este dispusă în continuare să sprijine avansarea acestui concept”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.