Social

​ONVV VA LANSA CATALOGUL VINURILOR MOLDOVENEŞTI PREMIATE CU AUR ÎN ANUL 2018

18 aprilie, 2019

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) va lansa primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ONVV, Inițiativa vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. Catalogul cu cele 108 vinuri va fi lansat pe 18 aprilie, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Vernisajului Vinului.

Directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, a menţionat că anul trecut palmaresul Vinului Moldovei a fost completat cu circa 500 de medalii și distincții obținute în cadrul concursurilor desfășurate pe întregul mapamond – un record pentru Moldova.

„Am conceput acest catalog ca o confirmare a eforturilor depuse de actorii-cheie ai sectorului, ce au culminat cu o nouă generație de vinuri, a căror calitate constatăm că este tot mai mult apreciată pe piețele externe, dovadă fiind numărul de premii ce crește de la an la an. Suntem încrezători că vinurile autohtone vor continua să se impună pe piețele externe, iar brandul „Wine of Moldova” va rămâne cel mai reprezentativ Ambasador al țării noastre în afara hotarelor ei”, a remarcat el.

Participarea vinăriilor la concursurile și expozițiile de profil a fost susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 11:02 Maria
    Esre bine, da nu anume aceasta are nevoe sector!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.