Social

MOLDOVA A COBORÂT 10 POZIŢII ÎN CLASAMENTUL LIBERTĂŢII PRESEI

18 aprilie, 2019

Mass-media din Republica Moldova este diversă, însă extrem de polarizată, la fel ca şi ţara, pentru care este caracteristică instabilitatea cronică şi influenţa extremă a oligarhilor. Această concluzie este cuprinsă în noul clasament al libertăţii presei pentru anul 2019, publicat joi de organizaţia „Reporteri fără frontiere”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, experții organizației notează că „linia editorială a mass-media principală este strâns legată de interesele politice și de afaceri ale proprietarilor lor – o problemă deosebit de evidentă în timpul campaniei parlamentare din 2019”.

„Independența jurnalistică și calitatea, precum și concentrarea proprietății mass-media sunt problemele principale. Întrucât presa se luptă una cu alta într-un mediu agravat de polarizarea societății, continuă să trezească îngrijorări lipsa de independență a autorității de reglementare a audiovizualului”, se arată în studiu.

Având un indice al libertății presei de 31.21, Moldova s-a clasat pe locul 91 printre 180 de țări ale lumii, coborând 10 poziţii într-un an. România se află pe locul 47, Ucraina ocupă locul 102, Rusia este pe locul 149.

Clasamentul este condus pentru al treilea an consecutiv de Norvegia. Aceasta este urmată de țările scandinave Finlanda și Suedia. La coadă se află Eritreea, Coreea de Nord și Turkmenistan.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 13:02 Nadejda
    La noi in Moldova presa este foarte si foarte slaba, numai televizionele sunt dezvoltat sub spatele TV stau oiligarhii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.