Social

ÎN ACEST AN, LA CHIŞINĂU VA FI IMPLEMENTAT UN SISTEM AUTOMATIZAT DE CONTROL AL SEMAFOARELOR

19 aprilie, 2019

Până la sfârşitul anului, la 21 de intersecţii din Chişinău va fi implementat un sistem automatizat de dirijare şi control al semafoarelor. Anunţul a fost făcut de inginerul-şef al întreprinderii municipale „Lumteh”, Anatol Aparatu, joi, la prezentarea proiectului.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat că testarea sistemului începe în această săptămână.

„Centrul de control şi dirijare a semafoarelor va putea reacţiona la gestionarea traficului, în special în timpul orelor de vârf, la intrările în oraș, precum și în cazul accidentelor rutiere grave. Monitorizarea se realizează cu ajutorul unor monitoare de ultimă generație. În capitală, la intersecții au fost instalate 182 de camere video. Dispecerul va putea, de asemenea, să anunţe servicii specializate despre situațiile de urgență”, a spus specialistul.

Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, pentru modernizarea semafoarelor din capitală, din bugetul municipal au fost alocate 2 mil. lei în acest an.

„Aceasta este o soluție tehnică importantă, care va fi utilă atât pentru locuitorii Chișinăului și oaspeții capitalei, cât și pentru șoferi. În același timp, vor fi efectuate lucrări de înlocuire a semafoarelor vechi cu altele noi. Implementarea unor astfel de sisteme inteligente va fi utilă și atunci când vin cortegii oficiale. Uneori este foarte important ca timpul de trecere la verde să fie mărit de la 30 secunde la 3 minute”, a explicat primarul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.