Social

JUDECĂTORIA CHIŞINĂU A AMÂNAT PRONUNŢAREA UNEI DECIZII ÎN DOSARUL OMULUI DE AFACERI ANDREI TRANGA

23 mai, 2019

Judecătoria Chişinău a amânat până seara (până la ora 17.20) pronunţarea unei decizii în dosarul omului de afaceri Andrei Tranga, deţinătorul reţelei de restaurante Andy's Pizza şi La plăcinte. Anunţul a fost făcut de avocatul său, Ion Dron.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, Tranga a fost scos din clădirea instanței de judecată, fiind înconjurat de o duzină de ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate. El a reușit să strige că „toate acuzațiile împotriva mea sunt false!”.

Ion Dron a spus că apărarea a cerut eliberarea lui Tranga pentru că este nevinovat.

„Procurorul a solicitat prelungirea termenului de arest, fără a prezenta, conform legii, vreo nouă dovadă a vinovăției clientului nostru. La baza acuzațiilor se află în continuare mărturiile lui Viorel Vărzari, despre care se presupune că a fost șantajat de Andrei Tranga. I-am comunicat judecătorului Serghei Papuh că la data de 8 aprilie (moment depunerii mărturiilor despre Tranga) Vărzari nu era nici proprietarul, nici administratorul companiei „Molinart” SRL”, a spus avocatul.

Potrivit lui, Vărzari susține, de asemenea, că „există o oarecare legătură între Tranga și omul de afaceri de la Moscova Grigore Caramalac (care are un dosar penal în Moldova – „I.”)”.

După cum a informat anterior INFOTAG, Tranga a fost reţinut pe 25 aprilie. El este acționarul majoritar al reţelei de restaurante Andy's Pizza şi La plăcinte. Este vorba de zeci de restaurante în Moldova și în alte orașe (inclusiv în Transnistria), precum și la București și în alte orașe din România. Observatorii consideră că persoane apropiate autorităților exercită presiuni asupra lui Tranga pentru a-i prelua afacerea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.