Social

DEPUTATUL ILAN ŞOR NU A PRIMIT PERMISIUNEA CURŢII DE APEL DE A PĂRĂSI ŢARA – INSTANŢA DE JUDECATĂ

21 iunie, 2019

Deputatul Ilan Şor, care este şi preşedintele Partidului Şor, nu a primit permisiunea Curţii de Apel de a părăsi ţara. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta scrie joi Ziarul de Gardă.

Publicaţia a solicitat Curţii de Apel Cahul să precizeze dacă Ilan Şor a solicitat instanţei această permisiune. Instanţa a răspuns că nu a existat vreo cerere pentru a pleca din ţară.

Cauza penală împotriva lui Ilan Şor se află în examinarea instanței de judecată din iunie 2017. Atunci, instanța primară l-a condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru fraude financiare legate de furtul miliardului din sistemul bancar. În același timp, el a rămas în libertate până la examinarea recursului, iar ședințele de judecată se tot amână. În acești doi ani, Ilan Şor a avut doar o singură dată permisiunea instanței de a părăsi temporar ţara – în august 2018, pentru un tratament medical în Israel.

Ultima ședință a Curţii de Apel Cahul a avut loc pe 20 mai. În instanță, s-a constatat că expertiza financiar-contabilă în această cauză, ale cărei rezultate urmau să fie prezentate încă pe 17 decembrie 2018, nu este gata. Următoarea şedinţă a fost programată pentru 26 iunie.

După schimbarea guvernării în Moldova, presa a scris că în seara zilei de 14 iunie Ilan Şor a părăsit Moldova. Potrivit unor informaţii neconfirmate, el s-ar afla în Israel. În același timp, organele de drept deocamdată nu l-au dat pe Şor în căutare internaţională.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.