Social

OMUL DE AFACERI ANDREI TRANGA A FOST PLASAT ÎN AREST LA DOMICILIU

21 iunie, 2019

Omul de afaceri Andrei Tranga, care deţine reţelele de restaurante Andy's Pizza şi La plăcinte, în ajun a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistratul judecătoriei Buiucani, Victor Răţoi.

Solicitat de agenţia INFOTAG, avocatul omului de afaceri, Ion Dron. A menţionat că arestul la domiciliu va dura până la 14 iulie.

„Vom contesta decizia la Curtea de Apel Chişinău. În acţiunile lui Andrei Tranga nu există elementul de infracţiune. El trebuie să fie scos de sub urmărirea penală”, consideră el.

Ședința de judecată a avut loc fără accesul presei. În timpul audierilor, clădirea instanţei era înconjurată de zeci de susţinători și rude ale lui Tranga, care au scandat „Libertate!”.

Seara, la postul de televiziune TVR Moldova, premierul Maia Sandu şi-a exprimat opinia că eliberarea lui Tranga, la fel ca și în cazul liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, ridică întrebări.

„În cazul lui Tranga, apar aceleași întrebări ca și în cazul lui Usatîi. Fie dosarele împotriva lor au fost fabricate, fie acum deciziile sunt dictate. Sistemul (judiciar – „I.”) se confruntă cu turbulențe. Unii judecători se simt liberi, alții simt că încă sunt sub controlul sistemului. Mă adresez acestora şi procurorilor: încetaţi să mai comiteţi acțiuni ilegale”, a spus Sandu.

După cum a informat anterior INFOTAG, Tranga a fost arestat pe 25 aprilie. El este acționarul majoritar al reţelelor de restaurante Andy's Pizza și La plăcinte. E vorba de zeci de localuri în Moldova (inclusiv Transnistria), precum și în București și în alte orașe din România. Observatorii cred că Tranga a fost supus presiunilor unor persoane apropiate Partidului Democrat aflat până acum la guvernare pentru a prelua afacerea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.