maib_esspreso

Social

CONSILIERII SOCIALIŞTI CER ANULAREA HOTĂRÂRII PRIVIND VÂNZAREA STADIONULUI REPUBLICAN CĂTRE AMBASADA SUA

24 iunie, 2019
<mt_str50>

Fracțiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliului Municipal Chișinău cere anularea hotărârii privind transmiterea teritoriului fostului stadion republican din centrul capitalei pentru construirea noului sediu al Ambasadei SUA în RM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unui briefing, consilierul Alexandr Odinţov a menţionat că „decizia de transmitere a acestui teritoriu a fost luată încă în iulie 2018 de majoritatea parlamentară oligarhică, formată contrar voinței cetățenilor”.

„Prin această acţiune, regimul a încercat să obțină o legitimare proprie în ochii partenerilor, ca să obțină recunoaștere pe arena internațională. În principiu, acest lucru poate fi considerat un fel de mită”, a spus socialistul.

În acest sens, Odinţov a cerut prim-ministrului Maia Sandu și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, precum și actualei coaliții parlamentare „să dea dovadă de înțelepciune politică și să nu continue ideile regimului toxic”.

„Decizia majorității oligarhice trebuie anulată Autoritățile trebuie să asculte opinia locuitorilor Chișinăului, care vor aproba ideea ca stadionul să revină în proprietatea municipiului”, a spus Odinţov.

De asemenea, socialistul a propus o soluție de compromis care să convină partenerilor americani: „în locul teritoriului fostului stadion, să fie alocaţi 70 de ari în imediata vecinătate a clădirii ambasadei pentru extinderea sa ulterioară, ceea ce va însemna economii semnificative pentru contribuabilii americani”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.