Social

VICEPREMIERUL RUS DMITRI KOZAK L-A NUMIT PE VLADIMIR PLAHOTNIUC „UN CRIMINAL CARE A CAPTURAT ŢARA”

25 iunie, 2019

Vicepremierul FR, Dmitri Kozak, l-a numit pe fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, „un criminal care a capturat ţara”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Preşedintele Igor Dodon după întrevederea pe care au avut-o luni.

Referindu-se la criza politică cu care s-a confruntat recent Republica Moldova, el și-a exprimat satisfacția că aceasta „a fost rezolvată pe cale pașnică”.

„A fost o chestiune internă a Republicii Moldova. Și suntem bucuroși că acest lucru a fost rezolvat în acest fel. Moldova a fost capturată de un criminal care se face vinovat de faptul că relațiile dintre țările noastre au fost înghețate. Cred că majoritatea covârșitoare a cetățenilor republicii sunt mulțumiți că el a părăsit țara”, a spus Kozak.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a confirmat că urmărirea penală a lui Plahotniuc în Rusia continuă.

„Aceste dosare sunt investigate activ. Toți cei care au comis infracțiuni trebuie să fie pedepsiți”, a declarat vicepremierul rus.

Întrebat de jurnaliști cine a propus planul de federalizare a Moldovei – Dodon sau Plahotniuc, vicepremierul rus a spus că aceasta a fost propunerea lui Plahotniuc.

„Am vorbit deja despre asta. În ziua în care am fost aici (3 iunie – „I.”), Plahotniuc a transmis planul de federalizare. Aceasta a fost propunerea lui în schimbul consimțământului Partidului Socialiștilor de a forma o coaliție cu el. Noi nu am propus şi nici nu am discutat acest lucru”, a subliniat Kozak.

Întrebat despre demisia lui Plahotniuc din funcţia de președinte al Partidului Democrat, Igor Dodon a spus că „aceasta este o treabă internă a partidului şi nu îl interesează cine pleacă sau vine la conducerea partidelor”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.