Social

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII CERE DEMISIA LUI CORNELIU GURIN DIN FUNCŢIA DE MEMBRU AL CURŢII CONSTITUŢIONALE

25 iunie, 2019

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere demisia lui Corneliu Gurin din funcţia de membru al Curţii Constituţionale. Potrivit agenţiei INFOTAG, membrii CSM au luat această decizie imediat după apelul făcut de prim-ministrul Maia Sandu, care a venit marţi dimineaţa la şedinţa CSM.

Ea a venit cu reproşuri în adresa judecătorilor, inclusiv ai Curţii Constituţionale. Premierul a amintit de hotărârea Comisie de la Veneţia, care a criticat dur ultimele decizii ale Curţii.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a propus demisia lui Gurin, care a fost delegat la Curtea Constituțională de către Consiliu.

„I se propune lui Corneliu Gurin să prezinte cererea de demisie din funcția de judecător al Curții Constituționale”, se arată în decizia CSM, care propune Curţii să efectueze o anchetă referitor la încălcarea atribuțiilor funcționale de către Gurin.

Corneliu Gurin a fost numit membru al Curţii Constituţionale în decembrie 2018, după demisia înainte de termen a trei judecători ai Curţii. CSM a fost reprezentat la Curte şi de fostul președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, care a demisionat săptămâna trecută. Doi judecători sunt numiți de Parlament, iar doi de Guvern.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.