Social

LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” ESTE GATA SĂ PREZINTE COMISIEI PARLAMENTARE PARTEA NEPUBLICATĂ A RAPORTULUI KROLL-2

12 iulie, 2019

„Există încă două părți cu titlul „Top Secret” ale raportului Kroll-2 și eu sunt gata să le pun la dispoziția comisiei parlamentare speciale care investighează furtul miliardului din sistemul bancar al Moldovei”, a comunicat, în ajun, pe rețelele sociale, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menționat că în prima parte a raportului, care a fost recent publicată de șeful comisiei, Alexandru Slusari, „sunt puține informații concrete și era destinată Băncii Naționale a Moldovei”.

„A doua și a treia parte a documentului, cu un volum de 60 și, respectiv, 150 de pagini, au fost destinate anchetatorilor de la Procuratura Generală, Procuraturii Anticorupție și Agenției de Recuperare a Bunurilor Ilegale. În aceste părți sunt numiţi beneficiarii finali ai banilor furați. Documentul demonstrează că Vlad Plahotniuc a fost principalul beneficiar, iar Ilan Șor a fost administratorul acestui proiect. Există şi Filat, precum și apar numele a diferiţi politicieni. De exemplu, am descoperit acolo, spre surprinderea mea, numele Vitaliei Pavlicenco (președinta Partidului Național Liberal – „I.”). Apropo, canalul Prime TV, la fel, a fost finanțat din banii furați”, a spus Usatîi.

El consideră că aceste informații pot fi „foarte utile” pentru comisia parlamentară.

„Sunt gata să mă întâlnesc cu Alexandru Slusari și să-i transmit aceste documente. Și fac asta pentru simplul motiv că, deşi Plahotniuc și Şor au fugit din țară, trebuie să răspundă toți cei care i-au ajutat în acești ani. Adică şi judecătorii, și procurorii, și cei din anturajul acestor persoane. Moldova trebuie să arate întregii lumi că țara nu se răfuieşte cu opoziția, așa cum doresc acum să arate unii deputați din Partidul Democrat, dar sunt traşi la răspundere conform legii pentru implicarea în furtul banilor”, a declarat Usatîi, care a spus că se va întoarce în curând la Chișinău după ce a fost supus unei operaţii în Germania.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.12 13:48 Liviu
    Multi vreau ca dl Usatii sa fie numit ministru afacelor interne RM.
  2. 2019.07.13 13:31 David
    De ce dl Dodon nu iubeste pe dl Renato?
  3. 2019.07.13 13:44 Simion
    Cac ego ne liubiti, esli on za Moldovu i za moldavan stoit vsegda goroi...
  4. 2019.07.13 13:45 Horia
    Este ciudad ca dl Plahotniuc nu a prins pe dl Esatii...
  5. 2019.07.13 13:47 Varfolomei
    Dl Usatii este prea tiner ca politicen, el nu are experienta mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.