Social

PROCURATURA VA INSISTA PE AGRAVAREA PEDEPSELOR ÎN DOSARUL LUI ANDREI BRAGUŢA

22 iulie, 2019

Procuratura va insista pe agravarea pedepselor în dosarul lui Andrei Braguţa. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale, procurorii intenţionează să atace hotărârea instanţei primare, considerând că sentinţa este prea blândă.

Dintre cele şapte persoane care figurau în dosarul maltratării lui Andrei Braguţa, care a decedat în urma traumatismelor, şase au fost condamnate. Vineri, prin sentinţa Judecătoriei municipiului Chişinău, sediul Ciocana, unul dintre poliţişti a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii în cadrul MAI timp de 7 ani, iar colegul său de serviciu – la 4 ani închisoare, cu suspendare, şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii în cadrul MAI timp de 5 ani. Unul dintre poliţişti a fost achitat.

Patru codeținuți ai lui Andrei Brăguța au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare fiecare pentru vătămarea corporală medie a integrităţii corporale, dintre care doar unul la închisoare cu executare, în privinţa celorlalţi trei instanţa a dispus suspendarea executării pedepselor pe termene de probă.

INFOTAG precizează: Andrei Braguţa, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut pe 15 august de inspectorii de patrulare pentru depăşirea vitezei. El a fost plasat în izolatorul de anchetă, unde a avut un comportament neadecvat, sărind la bătaie la poliţişti, după care a fost arestat administrativ pe un termen de 30 de zile. Serviciul de asistenţă medicală urgentă a fost solicitat de câteva ori, care a constatat că bărbatul este bolnav psihic. El însă a fost plasat în celulă unde a fost bătut de ceilalţi deţinuţi. Pe 26 august Brăguţa a decedat în penitenciarul nr.16 „Pruncul”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.22 13:56 Stas
    De ce procurorii dorm?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.