Social

​MINISTRUL APĂRĂRII S-A ÎNTÂLNIT CU ŞEFA OFICIULUI DE LEGĂTURĂ NATO

02 august, 2019

Ministrul Apărării Moldovei, Pavel Voicu, s-a întâlnit joi cu şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, Kristina Baleisyte. Subiectul principal al discuţiilor a fost colaborarea ministerului cu Alianţa Nord-Atlantică.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, părţile s-au referit la asistenţa şi expertiza oferită de NATO în procesul de reformă a Armatei Naţionale prin intermediul unor programe şi iniţiative importante, printre care Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), Programul de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare (BII), precum şi Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM-NATO (IPAP).

Pavel Voicu a informat-o pe Kristina Baleisyte despre principalele acţiuni desfăşurate de conducerea Ministerului Apărării în modernizarea Armatei Naţionale, cu accent pe îmbunătăţirea condiţiilor de serviciu şi trai pentru efectivul militar, renovarea infrastructurii unităţilor militare, intensificarea participării în operaţiuni de menţinere a păcii şi la activităţi comune desfăşurate peste hotarele ţării, în comun cu reprezentanţii ţărilor aliate şi partenere, ceea ce ar contribui la realizarea obiectivului de dezvoltare a capabilităţilor instituţiei de apărare şi pregătire profesională a militarilor.

Ministrul Apărării a apreciat sprijinul Alianţei la instruirea militarilor Armatei Naţionale în şcolile NATO şi la exerciţii multinaţionale, în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale.

La rândul său, şefa Oficiului de Legătură NATO a reiterat disponibilitatea organizaţiei pe care o reprezintă de a continua colaborarea fructuoasă cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi de a oferi asistenţă în procesul de reformă a sectorul de securitate şi apărare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.02 14:36 Fima
    Noi trebue sa fim prieteni cu NATO.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.