Social

FOST MINISTRU AL APĂRĂRII, DEPUTAT PSRM VICTOR GAICIUC A FOST NUMIT SECRETAR AL CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE

13 august, 2019

Fost ministru al Apărării, deputat al Partidului Socialiştilor (PSRM), Victor Gaiciuc, a fost numit luni în funcţia de consilier al Preşedintelui R. Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-o postare pe pagina sa oficială, Preşedintele Igor Dodon a specificat că are încredere în "capacitatea lui Victor Gaiciuc de a garanta eficienţa în activitatea Consiliului şi de a contribui la întărirea sectorului apărării şi securităţii naţionale".

"Victor Gaiciuc are o experienţă temeinică în organele securităţii statului, a deţinut funcţii de conducere, manifestând profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Domnul Gaiciuc se remarcă şi prin bogata sa activitate diplomatică, ca Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO", a menţionat Igor Dodon.

Şeful Statului a precizat că pentru săptămâna curentă a stabilit organizarea şedinţei Consiliului Suprem de Securitate cu "subiecte de importanţă majoră pentru societate".

Luni, de asemenea, Igor Dodon a avut o întrevedere cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Esaulenco şi cu vice-directorul SIS, Artur Gumeniuc.

La fel, Şeful Statului a avut o întrevedere de lucru cu Ministru al Apărării, Pavel Voicu.

"În cursul dialogului am discutat despre situaţia din domeniul respectiv, despre acţiunile întreprinse în perioada de două luni de mandat. De asemenea, am fost informat că în urma inspecţiei mai multor subdiviziuni din teritoriu, s-au depistat mai multe abateri de la legislaţie, iar documentele corespunzătoare au fost transmise organelor competente pentru examinare sub toate aspectele. Pe final, ministrul Apărării a dat asigurări că va depune tot efortul necesar în vederea lichidării neajunsurilor depistate", a menţionat Dodon.

Potrivit lui, Pavel Voicu a relatat care este soarta militarilor plecaţi în misiunile internaţionale şi despre modul în care decurg exerciţiile militarilor.

Luni, preşedintele Igor Dodon s-a întors dintr-o vacanţă de 10 zile pe care a petrecut-o în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Erdogan.

INFOTAG precizează: Victor Gaiciuc s-a născut la data de 12 martie 1957 în satul Pepeni, raionul Sîngerei. A absolvit Şcoala superioară militară de aviaţie din Harkov (în 1978) şi apoi a studiat la Academia Militar-Politică din Moscova, Departamentul forţelor armate aeriene al URSS (1986-1989), obţinând ulterior titlul ştiinţific de Doctor în ştiinţe istorice. În anul 1997 a urmat cursuri la Colegiul NATO din Roma. A activat în Ucraina, Belarus, Rusia, Mongolia, Germania, apoi în Moldova. Din anul 1993, Victor Gaiciuc a activat în cadrul Ministerului Apărării al R. Moldova. În aprilie 2001, colonelul Victor Gaiciuc a fost numit în funcţia de ministru al apărării în Guvernul Vasile Tarlev. Din 2005 a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Regatul Belgiei şi de Reprezentant al R. Moldova la NATO. În 2010 a ocupat funcţia de director în cadrul companiei de asigurări ACORD GRUP. Din anul 2012 este preşedinte al Uniunii Ofiţerilor R. Moldova. În februarie 2019, a fost ales în Parlament pe listele Partidului Socialiştilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.