Social

OPT PERSOANE CANDIDEAZĂ LA FUNCŢIA DE PROCUROR GENERAL AL MOLDOVEI

11 septembrie, 2019

Opt persoane au depus cereri de participare la concursul pentru funcţia de procuror general al Moldovei, care a expirat în ajun la ora 17:00, iar şapte dintre acestea au depus actele în ultima zi.

După cum a informat anterior INFOTAG, concursul este organizat de Consiliul Superior al Procurorilor, care, în următoarele cinci zile, va plasa pe pagina sa lista candidaţilor, precum şi CV-ul lor, scrisorile de motivaţie, conceptul de management şi dezvoltare instituţională a procuraturii.

Potrivit datelor neoficiale, toţi candidaţii sunt angajaţi ai organelor procuraturii. Este vorba despre Maxim Gropa, Vsevolod Ivanov, Ruslan Popov, Igor Popa, Roman Eremciuc, Eduard Bulat şi Ruslan Caşu. Excepţie face doar Anatolie Istrate, care anterior a fost procuror şi judecător, iar în prezent profesează avocatura.

Procurorul general este numit pentru un mandat de şapte ani, fără drept de a fi reales în această funcţie. Consiliul Superior al Procurorilor trebuie să aleagă candidatura şi să o prezinte Preşedintelui Igor Dodon pentru aprobare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.11 18:57 Lida
    Chastiga candidat care sa fie ales de dna Sandu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.