Social

GUVERNUL A MAJORAT PLĂŢILE PENTRU LUCRĂTORII MEDICALI PENTRU SERVICIILE DE GARDĂ

12 septembrie, 2019

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind modificarea regulamentului de plată a muncii în sistemul public de sănătate, care prevede condiţiile şi mărimea plăţii suplimentare pentru serviciile de gardă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a menţionat că, pentru motivarea materială a lucrătorilor medicali care lucrează noaptea, se propune stabilirea unei plăţi fixe în funcţie de complexitatea muncii, de nivelul instituţiei şi de profilul medical al angajatului.

Conform anexei la hotărâre, medicii din secţiile de terapie intensivă şi reanimare din instituţiile de importanţă republicană sau municipală vor primi 1 mii de lei ($56), iar de nivel raional - 700 lei. Medicii din secţiile de chirurgie, obstetrică şi toxicologie vor primi de la 500 lei până la 850 lei. Plăţile pentru medicii de la urgenţă, terapie, pediatrie, psihiatrie etc., precum şi pentru personalul medical variază de la 200 lei până la 500 lei.

Suplimentul la salariu se oferă pentru fiecare opt ore lucrate în intervalul orelor 22:00 şi 6.00. În aceste scopuri, anual va fi nevoie de 338,7 milioane de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.12 10:58 Alexei
    Macar ceva concret sa face guvern, propunati ceva concret

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.