Social

SOCIALISTUL ION CEBAN PROMITE CĂ, DACĂ AJUNGE PRIMAR, VA DEMOLA CEL PUŢIN TREI CONSTRUCŢII ILEGALE ÎN CHIŞINĂU

19 septembrie, 2019

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al Chişinăului, Ion Ceban, a promis că, dacă ajunge primar, în prima lună de activitate va demola trei construcţii ilegale, dacă practica vicioasă a construcţiilor ilegale va continua.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată lângă fostul restaurant „Doina” din parcul „Valea trandafirilor”, el a menţionat că pe acest loc, în zona de parc, se doreşte construcţia unui bloc cu 11 etaje.

„M-a adresat deja la organele de drept cu solicitarea de a lua măsuri în legătură cu această construcţie, căci trebuie să oprim haosul din domeniul construcţiilor”, a spus deputatul.

Potrivit lui, încă în luna iulie în Parlament a fost creat un grup de lucru care să se ocupe de problema construcţiilor ilegale.

„Au fost analizate aproximativ 200 de construcţii și în fiecare caz au fost constatate încălcări – ale normelor arhitecturale și juridice, ale normelor de proiectare, de desfăşurare a lucrărilor de construcții. Am pregătit un raport despre aceste cazuri, care poate fi accesat liber și va fi transmis și organelor de drept”, a spus Ceban.

O altă problemă el a numit „implicarea instanțelor de judecată în activitatea autorităților locale”, când, prin hotărâre judecătorească, „Primăria este obligată să ofere companiei de construcţii certificatul respectiv”.

„Nu se mai poate continua așa. Trebuie să stabilim relații corecte cu reprezentanții companiilor de construcții. Nu trebuie să existe corupție în Primărie, iar antreprenorii nu trebuie să ridice clădiri pe unde le trece prin minte”, a spus Ceban.

Comentând criticile în adresa sa din partea potențialului contracandidat PDM, Vladimir Cebotari, Ceban a menționat că „până de curând, Cebotari a fost în cele mai importante funcţii la guvernare, inclusiv funcţii responsabili de ceea ce se întâmplă în Chișinău”.

„Unele schimbări de cadre în Primărie (numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar – „I.”) s-au făcut cu participarea prietenilor lui Cebotar, ba poate chiar cu implicarea lui personală”, a spus socialistul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.19 11:36 Victor
    Acum dl Ceban are sanse mare sa fie ales primar general al capitala Moldove - Chisinau.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.