Social

PREŞEDINTELE MOLDOVEI L-A DISTINS PE ŞOFERUL TROLEIBUZULUI CARE A DAT DOVADĂ DE PROFESIONALISM ÎN MOMENTUL ACCIDENTULUI

03 octombrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon l-a distins pe şoferul troleibuzului care a dat dovadă de profesionalism în momentul accidentului care s-a produs luni în Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta şeful statului a scris miercuri pe pagina sa de facebook.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Vasile Secrieru, șoferul troleibuzului implicat în accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, din data de 30 septembrie. Potrivit informațiilor de care dispunem, el a reușit, în pofida traumelor suferite, să manevreze troleibuzul astfel încât să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni, evitând producerea altor victime. La momentul actual, în urma leziunilor și a stresului pe care le-a suferit, șoferul se află în concediu medical”, a menţionat Dodon.

El i-am mulțumit lui Secrieru pentru profesionalism, curaj și atitudinea civică de care a dat dovadă şi i-a conferit Medalia „Meritul Civic”.

Igor Dodon şi-am exprimat regretul pentru producerea teribilului accident în urma căruia au avut de suferit zeci de persoane și familii.

„Guvernul și MAI trebuie să elaboreze în regim de urgență un plan de acțiuni menite să sporească securitatea rutieră. Ceea ce se întâmplă pe drumurile din țara noastră denotă că situația este extrem de alarmantă. Dacă trebuie modificată legislația, sunt disponibil să susțin inițiativele propuse în acest sens. De exemplu, recent, Președintele Republicii Belarus a semnat o lege prin care este permisă confiscarea autoturismului în caz de încălcare frecventă a regulilor de circulație rutieră. Propun Guvernului și deputaților să examineze această experiență.

Miercuri, la şedinţa Guvernului, premierul Maia Sandu a indicat Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne să desfăşoare o anchetă în legătură cu accidentul de la Buiucani pentru a stabili de ce şoferiţa care a încălcat de numeroase ori regulile circulaţiei rutiere nu a fost lipsită de permisul de conducere.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.03 10:03 Victoria
    Din partea dl Dodon este un gest frumos si omenesc.
  2. 2019.10.03 10:09 Alexei
    Este un pas corect...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.