Social

ÎN SUA, A ÎNCEPUT VÂNZAREA DISPOZITIVELOR DE ÎNCĂLZIRE A TUTUNULUI

04 octombrie, 2019
<mt_str50>

În Atlanta,capitala statului american Georgia, a fost deschis primul punct oficial de comercializare IQOS, transmite CNBC. Acesta este un eveniment important pentru industria tutunului din SUA, dar și pentru milioanele de fumători de peste ocean, întrucât IQOS este primul dispozitiv de încălzire a tutunului care a fost acceptat spre comercializare de către autoritățile americane.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a oferit dreptul producătorului Philip Morris International să vândă IQOS pe teritoriul SUAla finalul lunii aprilie 2019. Acesta lucru s-a întâmplat după o analiză de aproape doi ani a întregului dosar, inclusiv și a datelor științifice cu privire la IQOS.

Potrivit reprezentanților companiei, IQOS a fost lansat anume în Atlanta pentru că orașul este focusat pe tehnologizare, iar numărul fumătorilor ajunge la câteva sute de mii. CNBC scrie că magazinul din Atlanta este amplasat într-un centrul comercial, iar la intrare expertul în vânzare scanează actele oamenilor și îi întreabă dacă sunt fumători. Accesul în magazin este interzis persoanele care nu au atins vârsta de 21 de ani și dacă nu sunt fumători.

Datele companiei arată că în SUA sunt peste 34 de milioane de fumători, iar 20 milioane sunt în căutarea alternativelor țigărilor obișnuite, o parte dintre ei ar fi încercat țigările electronice, însă nu au rămas satisfăcuți de produs.

Amintim că PMI a depus două cereri separate la FDA. Una vizează comercializarea dispozitivului care încălzește tutunul, iar cea de-a doua pentru a-l prezenta mai puțin nociv în comparație cu țigările obișnuite. La moment, ultima este în curs de evaluare.

„Deși autorizarea noilor produse din tutun nu înseamnă că acestea sunt sigure, procesul de revizuire garantează că vânzarea acestora nu pune în pericol sănătatea publică, luând în considerare riscurile și beneficiile pentru populație în ansamblu”, a afirmat anterior directorul FDA pentru produsele din tutun Mitch Zeller, citat de CNBC.

De asemenea, FDA a concluzionat că aerosolul produs de IQOS conține mai puține substanțe toxice în comparație cu fumul de țigară și multe dintre toxinele identificate sunt prezente în cantitățimai mici decât în fumul de țigară. O altă concluzie relevă că IQOS furnizează nicotină în aceleași cantități ca și o țigară, ceea ce ar însemna că utilizatorii IQOS ar putea trece de la utilizarea exclusivă a țigărilor la folosirea acestui dispozitiv.

Amintim că IQOS a fost lansat în lume în anul 2014. Dispozitivul are la bază tehnologia de încălzire a tutunului, ceea ce înseamnă că IQOS este utilizat exclusiv cu rezerve de tutun numite HEETS și nu cu lichide sau uleiuri precum în cazul țigărilor electronice.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

 1. 2019.10.05 13:30 Ana
  Chind asa ceva sa fie si la noi in Moldova?
 2. 2019.10.05 13:35 Stanislav
  Vse eto oceni dorogoe udovolistvie dlea nas v Moldove, ne pravda li?
 3. 2019.10.05 13:36 Vlada
  "FDA a concluzionat că aerosolul produs de IQOS conține mai puține substanțe toxice în comparație cu fumul de țigară și multe dintre toxinele identificate sunt prezente în cantitățimai mici decât în fumul de țigară'. Credati ca asta sa respunda realitatii?
 4. 2019.10.05 13:46 Zosim
  Vse clasno, sovetuiu vsem poprobovati!
 5. 2019.10.06 11:05 Cezar
  La noi in acest sector, cum spun risii, coni ne valealsa...
 6. 2019.10.07 10:12 Nicu
  Mai bine sa ne luptam inpotriva fumatului!

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.