Social

TRANSPORTATORII VOR DESFĂŞURA MIERCURI O NOUĂ ACŢIUNE DE PROTEST, CERÂND MAJORAREA TARIFELOR DE CĂLĂTORIE

08 octombrie, 2019

Reprezentanţii companiilor de transport de pasageri vor organiza miercuri, 9 octombrie, o nouă acţiune de protest din cauza că autorităţile nu doresc să majoreze tarifele de călătorie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunţă că la amiază, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în faţa clădirii Guvernului se vor alinia cel puţin 250 de microbuze. Alte 200 vor staționa în centrele raionale. Astfel, în această zi, mai multe curse auto vor fi suspendate.

Potrivit preşedintelui APOTA, Oleg Alexa, tariful solicitat de transportatori este de 92 de bani per kilometru, față de prețul actual de 48 de bani, adică aproape dublu faţă de cel stabilit în 2012.

Transportatorii consideră că tergiversarea soluţionării acestei problema „va duce la distrugerea ramurii”.

„Noi zilnic suferim pierderi, iar siguranța rutieră și calitatea serviciilor pentru pasageri lasă mult de dorit. Nu avem suficienți șoferi, deoarece nu le putem oferi un venit decent, parcul de maşini este învechit, deoarece veniturile nu ne permit să-l renovăm, nu avem lăcătuși, mecanici și sudori, pentru că ei pleacă în căutarea unei vieţi mai bune în străinătate”, susţin transportatorii.

Ei s-au adresat încă în august Ministerului Economiei cu solicitarea de a revizui tarifele, dar fără rezultate. Cererii s-au alăturat 103 companii de transport din republică.

După cum a informat anterior INFOTAG, după primul protest din 12 septembrie, ministerul a răspuns că este gata pentru dialog cu operatorii de transport, dar cere un plan clar de acțiuni, inclusiv ajustarea treptată a tarifelor, ținând cont de capacitatea de plată a cetățenilor. Totodată, înainte de majorarea tarifului, transportatorii trebuie să renoveze parcul auto și să îmbunătățească calitatea serviciilor furnizate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.08 13:32 Galina
    Eu personal socot ca greva nu da nimic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.