Social

„PARTIDUL NOSTRU” SUSŢINE CĂ SOCIALIŞTII ÎNCALCĂ LEGISLAŢIA ELECTORALĂ, IAR CEC NU ÎNTREPRINDE NIMIC

10 octombrie, 2019

Partidul Socialiștilor încalcă grav legislația electorală atât la Chișinău, cât și la nivel local, iar Comisia Electorală Centrală (CEC) tergiversează examinarea plângerilor cu privire la aceste acțiuni. O declaraţie în acest sens au făcut liderii „Partidului Nostru” (PN), Ilian Caşu și Elena Griţco.

Potrivit agenției INFOTAG, ei au menţionat joi, într-o conferință de presă, că au depus o plângere împotriva PSRM pe 2 octombrie, dar aceasta încă nu a fost examinată.

„Cele 22 de panouri publicitare în capitală a costat „Partidul Nostru” 91,2 mii lei. Este ușor de calculat că costul unui panou este de peste 4 mii de lei. PSRM declară cheltuieli pentru panourile de numai 37 mii lei, deşi acestea practic au inundat orașul. Din toate colţurile ne privesc Dodon și Ceban, care este candidatul PSRM la primăria capitalei. Am reușit să aflăm că, de exemplu, un panou la intersecţia străzilor Constantin Tănase și Bănulescu Bodoni, care este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Chișinău, îi costă pe socialiști pentru o săptămână 2,99 lei. Am indicat aceste discrepanțe grave în plângerea depusă la CEC, dar încă nu am primit răspuns”, s-a arătat indignat Caşu.

Un alt „detaliu picant” el a numit cheltuielile formaţiunii pentru transportul auto.

„PN are 22 de contracte pentru chiria a 24 de automobile pentru a merge în regiuni și a transporta literatură propagandistică din Chișinău. Există sume plătite din fondul electoral al partidului, așa cum şi trebuie să fie, conform legii. În același timp, PSRM are zero cheltuieli la acest capitol. Cum este posibil acest lucru pe ultimii 100 de metri înainte de alegerile locale?”, se întreabă Caşu.

Elena Griţco a prezentat date despre cheltuielile PN şi ale PSRM pentru panourile de publicitate la Bălți, unde pentru funcţia de primar candidează președintele PN, Renato Usatîi.

„Pentru 12 panouri noi am plătit 64 mii lei, iar PSR a plătit pentru 24 de panouri numai 3614 lei. Acelaşi tablou îl avem şi la Drochia şi Rîşcani, unde, în 2015, primari au devenit activiştii PN. De exemplu, la Rîşcani, panourile PN cu o suprafață de 74 de metri pătrați costă 21 mii lei, iar la socialiști panourile ocupă peste 300 de metri pătrați și costă 172 lei”, s-a indignat ea, considerând că „regimul oligarhului Plahotniuc în Republica Moldova a fost înlocuit de un nou regim – al lui Dodon și PSRM”.

Griţco s-a adresat către reprezentanții organizațiilor internaționale care monitorizează campania electorală cu apelul de a nu fi indiferenți față de ceea ce se întâmplă, să tragă concluzii cu privire la încălcările grave ale unuia dintre partidele de guvernământ și să înregistreze acest lucru.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.