Social

MINISTRUL JUSTIŢIEI ÎNDEAMNĂ JUDECĂTORII SĂ ANALIZEZE OPINIA COMISIEI DE LA VENEȚIA

15 octombrie, 2019

Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, îndeamnă judecătorii să analizeze opinia Comisiei de la Veneția, inclusiv în contextul ultimelor evenimente din Republica Moldova legate de tentativa de revocare a mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii în lipsa unor temeiuri legale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a scris pe reţelele sociale că Ministerul Justiţiei va purcede în cel mai scurt timp la modificarea proiectului de lege privind reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii în vederea îmbunătățirii acestuia conform recomandărilor Comisiei de la Veneția. De asemenea, se va ţine cont şi de alte opinii primite până acum, inclusiv din partea judecătorilor.

„Imediat după ajustarea textului, Ministerul Justiției va publica proiectul de lege revizuit și va iniția noi consultări publice cu părțile interesate, în special judecători, procurori, avocați și societatea civilă. Contăm pe implicarea plenară a tuturor părților interesate în vederea finalizării proiectului de lege și prezentare a acestuia Parlamentului pentru adoptare”, a spus ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.15 17:06 Boris
    Ear incalcam legii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.