Social

UN FOST DEPUTAT DEMOCRAT A FOST REŢINUT ÎN DOSARUL ACHIZIŢIONĂRII AMBULANŢELOR

16 octombrie, 2019

Fostul deputat democrat, directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Potrivit agenţiei INFOTAG, informaţia a fost confirmată jurnaliştilor de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit lui, Golovin a fost reţinut pentru 72 de ore în dosarul privind desfăşurarea licitaţiei pentru procurarea ambulanţelor. Procurorii au reluat măsurile de investigaţie în acest dosar. Săptămâna trecută, în cadrul aceluiaşi dosar a fost reţinut directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit materialelor anchetei, organizatorii licitaţiei sunt suspectaţi de faptul că ei ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţie, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile. De asemenea, ei sunt suspectaţi că au întors agentului economic 2 mil. lei (aproximativ 100 mii de euro). Acești bani au fost impuși companiei ca amendă pentru încălcarea condiţiilor contractului. Potrivit anchetatorilor, această sumă reprezintă prejudiciile aduse statului în urma procurării ambulanțelor.

Mașinile au fost achiziționate în 2018 la inițiativa Guvernului. Partidul Democrat, aflat atunci la guvernare, a folosit atunci achiziționarea mașinilor în spoturile sale publicitare în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare. În spot se spune că „partidul este cel care cumpără ambulanțe pentru populație”. Fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă, a declarat că ambulanțele au fost achiziționate la prețul de 36 mii euro, deși costul lor real este cu mult mai mic. El a menţionat, de asemenea, defectele tehnice ale mașinilor „Gazel”, fabricate din Rusia.

Boris Golovin este un renumit doctor, care a fost ales de două ori în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor. În decembrie 2015, el a trecut la Partidul Democrat. Cu puțin timp înainte de expirarea mandatului său, el a fost numit director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.