Social

JUDECĂTORIA CHIŞINĂU A VALIDAT REZULTATELE ALEGERILOR PRIMARULUI CAPITALEI

12 noiembrie, 2019

Judecătoria Chişinău a validat luni rezultatele alegerilor primarului capitalei din 3 noiembrie. Potrivit agenţiei INFOTAG, alegerile au fost câştigate în turul doi de vicepreşedintele Parlamentului, secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiştilor, Ion Ceban.

În turul doi, Ceban a obţinut 52,39% din voturi, iar oponentul său, candidatul blocului ACUM, ministrul Afacerilor Interne al RM, Andrei Năstase - 47,61%. Diferenţa dintre candidaţi a constituit peste 10 mii de voturi - 123 807 faţă de 112 513 voturi. La alegerile din Chişinău au participat 37,78% dintre alegători.

Ceban a spus după şedinţa instanţei de judecată că în viitorul apropiat se va ocupa de "aprobarea bugetului municipal, de problemele administrative (numirea viceprimarilor) şi de pregătirea oraşului pentru iarnă". Printre principalele probleme care necesită a fi rezolvate de urgenţă el a numit "situaţia din domeniul locativ-comunal, infrastructura drumurilor şi corupţia din primărie".

"Voi merge la primărie mâine dimineaţă, poate şi azi. Aş dori să fie o coaliţie, pentru că aşa totul ar fi mai bine, mai rapid şi mai clar. În primul rând, trebuie să ne ocupăm de buget. Am consacrat toată această perioadă problemelor de planificare, evaluare şi desfăşurare a unor întâlniri cu diferiţi investitori şi organizaţii care vor sprijini primăria", a spus Ceban.

Referindu-se la crearea coaliţiei PSRM şi ACUM în Consiliul Municipal, Ceban a menţionat că "şi-ar dori mult acest lucru, dar acum există probleme la nivel central (criza politică legată de numirea procurorului general - "I.")".

"Dar, într-un fel sau altul, chiar dacă nu va fi o majoritate formalizată, promit că CMC va fi un organ lucrativ", a spus el, subliniind că a discutat problema cooperării cu consilierii altor partide şi a fost asigurat că "proiectele de dezvoltare vor primi sprijin complet" .

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.