Social

ÎN CADRUL VIZITEI LA MOSCOVA, PRIMARUL CHIŞINĂULUI S-A ÎNTÂLNIT CU VICEPREŞEDINTELE GUVERNULUI RUS ŞI CU PRIMARUL MOSCOVEI

29 noiembrie, 2019

În cadrul vizitei la Moscova, primarul Chişinăului, Ion Ceban, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Guvernului, reprezentantul special al preşedintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak, şi cu primarul Moscovei, Serghei Sobeanin. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat Ceban pe pagina sa de facebook.

„Am primit felicitări cu ocazia alegerii mele în funcția de primar general al municipiului Chișinău și mi-a dorit succes în exercitarea mandatului. Am avut o discuție constructivă și am abordat mai multe subiecte din domeniul, economic, social, cultural și educație. Am convenit sa elaboram un plan de acțiuni pentru perioada următoare. Știu că este un potențial enorm în acest sens. Îl vom valorifica împreună”, a scris Ceban după întrevederea cu Kozak.

El a menţionat că s-a convenit să fie stabilită „o colaborare strânsă între municipiul Chișinău cu orașele și regiunile din Federația Rusă”.

„La întrevederea cu primarul orașului Moscova, Serghei Sobeanin. Pentru preluarea de practici bune, am convenit sa avem schimb de experienţă continuu în diferite domenii de activitate care ar fi utile municipiului Chișinău - urbanism, arhitectură, transport, patrimoniu, soluții smart etc. Totodată, am solicitat examinarea posibilității de a ne oferi suport în formă de tehnică și utilaj special, zeci de unități, pentru necesitățile curente ale municipalității, dar și inițierea mai multor proiecte de investiții și parteneriate public private. Am stabilit să avem o colaborare fructuoasă, inclusiv prin reînnoirea acordului de colaborare dintre oraşele noastre. Moscova are multe exemple frumoase de dezvoltare urbană pe care le putem prelua și implementa în Chișinău”, a scris Ceban.

La începutul săptămânii, el a publicat mesajul de felicitare din partea lui Serghei Sobeanin și a spus că a primit multe invitații, dar a plecat în prima sa vizită de lucru la Moscova, deoarece prima invitație a fost de la Sobeanin. În același timp, felicitarea publicată nu conține invitația de a veni la Moscova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.