Social

NOUL PROCUROR GENERAL A PROMIS CĂ, DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE, VA ÎNCETA IMPLICAREA ÎN ACTIVITATEA BUSINESSULUI

29 noiembrie, 2019

Începând de săptămâna viitoare, procurorii vor înceta să intervină în activitatea agenților economici, a declarat, vineri, noul procuror general Alexandru Stoianoglo.

Potrivit agenției INFOTAG, el a subliniat că vor înceta așa-numitele „spectacole mascate” cu arestarea antreprenorilor.

„Aceasta înseamnă că nu vor mai fi mascați, reţinerea oamenilor de afaceri, arestări ilegale și abuzive. Aceasta înseamnă, de asemenea, că toate cauzele penale legate de persoanele care lucrează în economia reală se vor baza doar pe materialele Inspectoratului Fiscal”, a explicat Stoianoglo.

Potrivit lui, oamenii de afaceri „nu trebuie să trăiască în frică permanentă pentru ei înșiși și pentru afacerile lor”.

„Sarcina lor este să plătească impozite, să creeze locuri de muncă fără a depăși cadrul legal”, a spus Stoianoglo, subliniind că printre primii pași va fi „analiza situației de la procuratură și alegerea unei echipe”.

Intențiile sale au fost susţinute de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a spus că procuratura trebuie să scape de imaginea de „instrument de intimidare”.

„În memoria noastră există numeroase exemple când, până în iunie 2019, reprezentanții organelor de drept intrau într-o companie sau alta din cauza unor presupuse încălcări. Iar în spatele la toate acestea se aflau oameni din Partidul Democrat. Businessul trebuie să înceteze să se teamă de astfel de metode”, a spus el, subliniind că mandatul procurorului general este de șapte ani.

„Trebuie să ne concentrăm asupra investigării cauzelor penale de rezonanță, precum și a faptelor de corupție la cel mai înalt nivel”, a declarat șeful statului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.30 10:23 Calin
    Este bine ca el este gagauz...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.