Social

​FOSTUL PREMIER VLAD FILAT A DECLARAT CĂ NU ESTE INTERESAT DE POLITICĂ

05 decembrie, 2019

Fostul premier Vlad Filat a declarat că nu este interesat de politică și funcții. Potrivit agenției INFOTAG, politicianul a declarat acest lucru miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, după eliberarea sa din închisoare.

„Nu mă interesează funcțiile guvernamentale. Nu sunt interesat de politică. În primul rând, sunt interesat de recuperarea prejudiciului moral adus persoanelor apropiate. Voi activa în sectorul privat”, a spus Filat.

El a amintit că și-a suspendat calitatea de membru al Partidului Liberal Democrat, președinte al căruia a fost de la înființarea sa în 2008 până la arestarea sa la sfârșitul anului 2015.

Potrivit lui, el nu-și va restabili calitatea de membru PLDM și, de asemenea, nu va pretinde la funcția de președinte al partidului. În același timp, politicianul nu a exclus faptul că ar putea fi prezent duminică la ședința Biroului Politic al PLDM pentru a discuta cu foștii colegi.

„Nu refuz să comunic cu oamenii politici. Voi comunica cu cei cu care voi considera că trebuie să mă întâlnesc. Sau cu cei care vor să comunice cu mine. Pot împărtăşi experienţa cu ei. Fără modestie, spun că am experiență și cunoștințe nu doar în politica moldovenească, ci și la nivel internațional. Legăturile mele, în acest sens, pot fi utile și pentru țară”, a subliniat Filat.

El a spus că încă nu s-a întâlnit cu politicienii din țară, dar a avut o scurtă întâlnire cu Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.

Întrebat de jurnaliști despre ce mesaj are pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care au contribuit la detenția sa, Filat a spus că nu vrea să le spună nimic.

„Ceea ce fac ei și unde se află este probabil ultimul lucru care mă interesează. Pot spune doar că denunțul lui Șor (în baza căruia Filat a fost condamnat – „I.”) a fost fals și dur”, a declarat fostul premier.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.05 09:55 Eva
    Si el poate sa fie presedinte in noembrie 2020...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.