Social

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII A ADMIS SESIZAREA PRIVIND PERCHEZIŢIONAREA ŞI REŢINEREA JUDECĂTORULUI OLEG STERNIOALĂ

10 decembrie, 2019

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis parţial sesizarea privind percheziţionarea şi reţinerea judecătorului Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Oleg Sternioală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, după patru încercări eşuate de a convoca şedinţa CSM, marţi aceasta în sfârşit a întrunit cvorumul. La şedinţă s-au prezentat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, și membrul CSM (fostul său preşedinte), Victor Micu, dar şi procurorul general Alexandru Stoianoglo. Din cei 12 membri ai CSM, au fost prezenți nouă.

Pentru admiterea sesizării în privinţa lui Sternioală au votat şapte membri ai CSM. Unul a fost împotrivă. Argumentele procurorilor au fost examinate cu ușile închise.

Oleg Sternioală este acuzat de „spălare de bani în proporţii deosebit de mari”. Fiind vicepreşedinte al CSJ, el a fost arestat pe 4 noiembrie de procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Ancheta a stabilit că, în ultimii ani, magistratul a acumulat, împreună cu membrii familiei sale, venituri de circa 7 mil. lei. În aceeași perioadă, Oleg Sternioală împreună cu membrii familiei sale au cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 mil lei. Anterior a fost reținut şi președintele CSJ, Ion Druţă, în baza unei acuzații similare. Ulterior, pe numele lui Druţă a fost deschis un alt dosar penal pe faptul „amestec în înfăptuirea justiției”.

În debutul ședinței, Nagacevschi a spus că „CSM reprezintă o legătură importantă în sistemul justiției”.

„Trebuie să acționăm consolidat. Doar prin coordonarea acțiunilor noastre vom putea efectua reforma justiției, care este așteptată de marea majoritate a populației Moldovei”, a declarat ministrul.

La sfârșitul săptămânii trecute, preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, i-a cerut premierului Ion Chicu „să asigure prezența ministrului Justiției la ședințele CSM”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.10 17:55 Vladimir
    Lumea nu crede ca el este vinovat - nimeni nu stie nimic despre vinovatie lui...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.