Social

CU SPRIJINUL SUA, LA CHIŞINĂU ŞI TIRASPOL AU FOST ÎNVEŞNICITE FEMEILE CARE ȘI-AU PIERDUT VIAȚA ÎN REZULTATUL VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

11 decembrie, 2019

În ajun, în parcul Valea Morilor din Chişinău şi parcul Kirova din Tiraspol au fost inaugurate sculpturi-simbol, ce reprezintă două păpădii metalice.

Potrivit agenţiei INFOTAG, acestea au fost instalate la iniţiativa organizaţiilor de femei din Chişinău şi Tiraspol, precum şi a Ambasadei SUA în Moldova în memoria femeilor care și-au pierdut viața în rezultatul violenței în familie.

Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, a declarat la ceremonia de inaugurare, la Chişinău, că „violența în familie nu este doar o problemă individuală sau o problemă de familie, ci o problemă a întregii comunități”.

„Vă încurajez să continuați eforturile pentru punerea în aplicare a strategiei naționale și a planului de acțiune pentru combaterea violenței împotriva femeilor. Ambasada SUA, prin intermediul secției Justiție Penală și Aplicare a Legii, va asigura un parteneriat continuu pentru a vă ajuta să atingeți aceste obiective”, a declarat el.

La Tiraspol, la ceremonia de inaugurare, ministrul afacerilor interne al autoproclamatei RMN, Ruslan Mova, a îndemnat victimele să nu tacă şi să nu se ruşineze să scoată „sfada din casă”.

„Din această cauză se întâmplă infracțiuni foarte grave, adulții mor, copiii mor. Despre violența în familie trebuie mereu să vorbim. Din partea noastră, vom veni cu inițiativa de a schimba legea și de a întări pedeapsa pentru violența în familie”, a promis el.

Potrivit datelor MAI, de la începutul anului, în Moldova au fost înregistrate peste 1600 de cazuri de violenţă în familie. Pe marginea a 772 de cazuri au fost intentate procese penale. Totodată, 555 de femei şi 155 de bărbaţi au fost victime ale violenței în familie, inclusiv 55 de fete şi 13 bărbaţi. Şapte femei au decedat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.