Social

PREŞEDINTELE IGOR DODON DĂ ASIGURĂRI CETĂŢENILOR CĂ ÎN NOUL AN MOLDOVA VA AVEA ŞI GAZE, ŞI ENERGIE ELECTRICĂ

13 decembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon dă asigurări cetăţenilor că în noul an Moldova va avea şi gaze, şi energie electrică. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat vineri, pe youtube, răspunzând la întrebările cetăţenilor.

„Vom avea gaz și energie electrică în cantitate suficientă. Săptămâna aceasta, la Paris a avut loc o întâlnire a președinților Rusiei și Ucrainei, care au convenit să deblocheze negocierile privind tranzitul gazelor ruseşti prin Ucraina. Aceasta înseamnă că Moldova va continua să primească gaz pe ruta tradițională. Dar până la aceasta noi aveam şi alte opțiuni. Cu toții am planificat ca să fie gata rutele alternative de aprovizionare cu gaz”, a subliniat Dodon.

El a spus că săptămâna viitoare va efectua o vizită de lucru la Moscova, unde va discuta problema importului de gaze ruse cu președintele rus Vladimir Putin și șeful „Gazprom”, Alexei Miller.

Președintele i-a îndemnat pe liderii de opoziție „să nu escaladeze situaţia privind aprovizionarea cu gaze și să nu strice buna dispoziție a oamenilor înainte de sărbători”.

„Maia Sandu și Andrei Năstase sunt în criză de idei pentru a se face cunoscuți. Lăsaţi-i să se gândească mai bine cum să ajute oamenii, dar nu cum să-i sperie cu diferite scenarii”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.