Social

ÎN ANUL 2019, ÎN ACCIDENTELE RUTIERE ŞI-AU PIERDUT VIAŢA 232 DE PERSOANE

26 decembrie, 2019

În anul 2019, în accidentele rutiere şi-au pierdut viaţa 232 de persoane. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, acest subiect a fost discutat la şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată marţi de prim-ministrul Ion Chicu.

Potrivit informațiilor prezentate la şedinţă, în 2019 s-au produs 2307 accidente rutiere, în urma cărora au decedat 232 persoane și alți mii de oameni s-au ales cu traume de diferită gravitate. Cele mai frecvente încălcări au fost viteza excesivă, neacordarea priorității și șofatul în stare de ebrietate.

„Chiar dacă statistica prezintă tendințe pozitive, nu ne putem împăca cu gravitatea efectelor. Trebuie să găsim căi eficiente pentru reducerea numărului accidentelor și efectelor lor”, a declarat Chicu.

La şedinţă s-a menţionat că în anul curent s-au produs 1524 de incendii, care s-au soldat cu 216 decese. Cele mai frecvente cauze sunt erorile admise în construcția și exploatarea sobelor și în montarea și exploatarea centralelor termice.

Responsabilii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Ministerul Economiei şi Infrastructuri şi de la „Moldovagaz” au menționat necesitatea actualizării cadrului legal național, care să includă mai multe modificări, inclusiv restricționarea folosirii centralelor termice autonome în blocurile de locuit.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.26 17:01 Efim
    In acest domeniu trebue sa schimbam macar ceva, macar un pic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.