Social

ALEGERILE DEPUTATULUI ÎN CIRCUMSCRIPŢIA ELECTORALĂ HÎNCEŞTI VOR AVEA LOC PE 15 MARTIE

27 decembrie, 2019

Alegerile parlamentare noi în circumscripţia electorală nr. 38 (Hînceşti) vor avea loc pe 15 martie 2020. O decizie în acest sens a luat Comisia Electorală Centrală în şedinţa de vineri.

După cum a informat anterior agenția INFOTAG, necesitatea desfăşurării alegerilor noi a apărut după ce democratul Alexandru Botnari, care a câștigat alegerile în circumscripţie pe 24 februarie, și-a depus mandatul și a revenit în funcția de primar al orașului Hîncești, în urma rezultatelor alegerilor locale.

De asemenea, CEC a aprobat planul calendaristic și devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor. Astfel, cheltuielile pentru acest proces electoral cor constitui aproximativ 4,2 mil. lei.

La o emisiune de televiziune, Președintele și liderul neformal al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, și-a exprimat convingerea că în această circumscripţie va învinge candidatul PSRM”, în același timp „urându-le succese” foștilor parteneri din coaliție, liderilor Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și Platformei DA, Andrei Năstase, deși ei încă nu au făcut declarații oficiale despre participarea lor la scrutin.

Alegeri noi au fost deja desfăşurate în patru circumscripții (Nisporeni, „Vest”, suburbiile Chișinăului și Transnistria), după ce deputații Vlad Plahotniuc (PDM), Maia Sandu (ACUM), Andrei Năstase (ACUM) și Viorel Melnic (independent) şi-au depus mandatele din diferite motive. În urma alegerilor din 20 octombrie, deputaţi au fost aleși Ghenadie Verdeş (PDM), Galina Sajin (ACUM), Vasile Năstase (ACUM) și Vitalii Evtodiev (PSRM).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.